jag börjar komma in i det,, sakta men säkert.

Det finns ingen direkt tid här nere, något som jag börjar komma in. En skolbuss kulle komma för att hämta upp oss 09:45 imorse, och efter 50 min kom skolbussen. Något frustrerande kan man tycka. Ingen big deal för varken busschauffören eller vår handledare som också fick vänta på hela det försenade gänget. vi har blivit tipsade att ta tillvara på tiden som vi väntar och att inte bli frustrerade. Vi har fått veta att det inte är sista gången som vi kommer spendera vår tid väntandes här i Indien. De kallar det för "isch time", vi börjar 10isch = ca 10.

     
väntande....


Lakshmi, vår handledare, frågade idag om vi var nöjda med mängden mat, kryddningen och liknande i lägenheten. Vi svarade att allt var bra men att det var ganska mycket mat och varje dag har vi fått mat över. hon sa då att antingen så kunde vi skänka den till byggarbetarnas familjer såm bor i skjul i närheten av vår lägenhet eller ge de till kvinnorna som lagar maten. När hon sa det så skämdes jag väldigt mycket, jag kände mig som en väldigt dum människa. att jag inte hade kunnat tänka ut en så enkel sak själv och att jag har kunnat stå och slänga mat.
Direkt när vi kom tillbaka till lägenheten la vi gårdagens mat i i påsar och gick för att ge de till en familj med många barn som blevv minst sagt tacksamma. Hädan efter åker ingen mat i sopporna!

Det finns en del tiggare här i stan men det var faktist inte så mycket tiggeri som jag tänkte. Men idag råkade jag ut för en kvinna som blev väldigt närgången och förföljde oss en bra bit. det är inte kul att se dem i ögonen när de pekar på sin mun för att de vill ha mat. Jag försöker att ha frukt eller liknande med mig i väskan för att kunna ge det. Inga pengar,

Det finns inte gott om pooler i denna heta stad, vi har letat idag. Vi splittade oss, vi hittade, MEN om de inte var öppna på konstiga tider, exempelvis kvällar, eller hade begränsad 45 minuters badtid så var man tvungen att bära någon speciell täckande baddräkt och badmössa som kvinna. Tror att vi måste leta upp hotell om vi vill få lite bad och sol.

Bruna blir vi inte, och snoret är svart när man snyter sig. Undra vad det är som hindrar solen för att nå min lilla näsa?,,

Jag vet att jag skriver långa inlägg och att jag stavar som en kratta men jag vill kunna gå tillbaka och läsa senare. Jag tycker även att bloggandet är ett skönt sätt att låta dagens händelser sjunka in. Kommer inte att ha min mobiltelefon på, har skaffat ett indiskt nr idag. +918007854166, så ni vet.

Nu ska jag och en anna tjej, Suada, städa toaletten. Toalettstädningen är nämligen den enda uppgift vi måste sköta själva. Därför delade vi upp veckorna och jag var snabb med att roffa åt mig första veckan. Nice att ha det gjort innan folk börjar bli ruttna i magen, moahaha!



Kommentarer
Postat av: Sarah

Kul med bilder :)

2011-01-27 @ 19:44:14
Postat av: Karin

Vad kul att du skriver Arre:) Ni verkar ha det jättespännande och härligt!! Saknar dej här hemma men ser fram emot att höra om allt när du kommer hem sen! Kramar

2011-01-27 @ 23:44:01
Postat av: Malinski

hej amanda =) har inte haft internet på ett par dagar i och med flytten, men har smygläst lite snabbt på jobbet! jättekul att du skriver, och ännu mer kul att läsa här hemma :) fortsätt så. känns konstigt att du inte är här hemma, även om vi inte setts så ofta. du har ju ändå alltid bara varit ett samtal bort =) vi ses snart vän! ha det fantastiskt. kramar malin

2011-01-29 @ 17:45:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0